Toyota Tundra Discussion Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
So I took my boat out and while backing the trailer into the water my back tires just barely went underwater so naturally I rinsed off under the back half of my truck With fresh water. After doing so I hopped in my truck and the ABS light, traction control light were on, the 4hi and 4lo lights were flashing. What is going on anyone have the same problem? I have a 2011 tundra
 

·
Registered
Joined
·
90 Posts
I had a similar issue.. snow, not water though. once it dried out all was fine. I'd recommend checking the wheel speed sensors, they seem to be pretty sensitive to moisture. Good luck!
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
So I took my boat out and while backing the trailer into the water my back tires just barely went underwater so naturally I rinsed off under the back half of my truck With fresh water. After doing so I hopped in my truck and the ABS light, traction control light were on, the 4hi and 4lo lights were flashing. What is going on anyone have the same problem? I have a 2011 tundra

I had the same issue with my 2009 tundra limited, it was flashing all the time, everytime I washed my truck or if it just rained really hard. I finally unplugged the wheel sensor and packed them with electrical grease, after that I've had no more issues with them. Hopefully this helps.
 

·
Registered
Joined
·
783 Posts
Yep. Get some dielectric grease into the rear speed sensor connectors. While you're under there with the grease tube, unplug and pack the oxygen sensor connectors as well.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top