Toyota Tundra Discussion Forum banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I drove my front right tire into a 2 foot rut at about 2mph working some hunting land. It killed the motor. Restarted with check engine light on. Driving was sluggish and would lose power when downshifting especially. Ran all the diagnostics and came up with all the error codes listed P0037 Heater Control P0057 Heater control P0102 MAF sensor P0452 Evaporative Emission System Pressure Sensor Switch P1440 P1443 DTC Definition not found.

I checked all my hoses grounding straps etc and the MAF sensor. No joy. Was about ready to drop back skid plate in the back to look at EVSM and associated switches hoses etc near fuel tank.

Decided to check all my fuses just in case. Victory EFI NO#2 10 amp fuse in engine compartment blown. Replaced cleared codes and no further issues.

I wanted to put this out there since I didn't see anything on this with my internet searching.
 

·
Premium Member
Joined
·
10,631 Posts
I drove my front right tire into a 2 foot rut at about 2mph working some hunting land. It killed the motor. Restarted with check engine light on. Driving was sluggish and would lose power when downshifting especially. Ran all the diagnostics and came up with all the error codes listed P0037 Heater Control P0057 Heater control P0102 MAF sensor P0452 Evaporative Emission System Pressure Sensor Switch P1440 P1443 DTC Definition not found.

I checked all my hoses grounding straps etc and the MAF sensor. No joy. Was about ready to drop back skid plate in the back to look at EVSM and associated switches hoses etc near fuel tank.

Decided to check all my fuses just in case. Victory EFI NO#2 10 amp fuse in engine compartment blown. Replaced cleared codes and no further issues.

I wanted to put this out there since I didn't see anything on this with my internet searching.
How long have you driven it since you cleared the code?

Sent from my SM-G930W8 using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
To finish off my thoughts,as a retired 30 yr tech 1thing i know fuses dont blow for no reason-on my 06 DW edition once i started digging found r/s lower bank converter shield came apart-O2 sensor goes through upper 1/2-when it shifted back it chewed into white wire on sensor grounding it to tranny hence blown efi#2 fuse. Prob solved. Advise first check any aftmkt then stuff like heat shields-or if u had aftmkt windshield replaced(had to replace my entire inside fuse box 6yr ago on that one) Good luck
 
1 - 7 of 7 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top