2013 Nav/back up camera not working all the time - TundraTalk.net - Toyota Tundra Discussion Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
#1 (permalink) Old 06-09-2013, 12:49 AM
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 27
Thanks: 18
Thanked 17 Times in 7 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
2013 Nav/back up camera not engaging in reverse

I've already searched and I found nothing related to my problem.

Sometimes, the Navigation does not change over to the camera when in reverse. I noticed it today again for about the 3rd time since I bought the truck March 2, 2013. I have to turn the truck off and restart for the camera to work. Anyone else having this problem? It's very intermittent.


Pro Comp 3/1 Nitro Kit. Fuel Boost 18x9 +20. 295/70/18 Trail Grapplers. NFab steps

Last edited by abourda; 06-09-2013 at 01:01 AM.
abourda is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 06-09-2013, 12:56 AM
"Thread Killer"
Premium Member
 
Dragos28's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Califukual
Posts: 8,092
Thanks: 8,388
Thanked 12,163 Times in 5,401 Posts
Mentioned: 20 Post(s)
Tagged: 2 Thread(s)
Quoted: 1039 Post(s)
I've Also encountered this problem. Mine would not engage in the reverse mode at all. I have 12v going to the reverse signal and it would not engage at all. Unfortunately no one was able to offer any suggesting. If yours is stock from the factory I would suggest taking the hu out and verifying that the mic connector is firmly connected and that you are getting reverse signal.

Sent from AutoGuide.com App



Can't Spell... Can't Type...
But I'm Going To Post Anyway!
Dragos28 is offline  
#3 (permalink) Old 06-09-2013, 05:02 AM
Senior Member
Premium Member
 
Toyoman65's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: houston ,tx
Posts: 109
Thanks: 18
Thanked 95 Times in 47 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Take it back to the dealer and tell them to fix it .my wife's venza had the same problem and I promptly took it back and they ordered me a new head unit .
Toyoman65 is offline  
#4 (permalink) Old 06-11-2013, 01:35 PM
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Foster City, CA
Posts: 24
Thanks: 1
Thanked 17 Times in 9 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
This has happened to me twice since I got mine back in January. Haven't really worried about it enough to consider taking it into the dealership, though.
JGard is offline  
#5 (permalink) Old 06-12-2013, 03:17 PM
Senior Member
 
Decreasing Dave's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Sierra Vista, AZ
Posts: 420
Thanks: 303
Thanked 444 Times in 239 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
It has happened to me occasionally. I just pop it outta reverse and then back in and it comes on. No need to shut off the truck and restart it.

Dave

AZTC Member #12
2007 Tundra CrewMax Limited 4x4
Salsa Red Pearl
TRD Supercharger
Bully Dog GT T+ (93, PS, ST, Unlimited Speed)
BAmuffler
GTEK SABM
ProComp 6" stg 1
Fuel Krank (black) w/Falken 35"
TRD Swaybar





SOON:
Spoolin Shift Kit
Decreasing Dave is offline  
#6 (permalink) Old 06-14-2013, 09:24 AM
Senior Member
Premium Member
 
texis300's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Spring
Posts: 469
Thanks: 1
Thanked 366 Times in 198 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
It has happened to me 2 times. I bought my truck in March of this year. I figured that if it does it again then I will take it back.
what headunit do you guys have. I have the entune

'13 Tundra.... ever changing Plain Vanilla wrapper
1970 240Z in the middle of a LS2 conversion.
I've been around the world and all I see is stupid people breeding
texis300 is offline  
#7 (permalink) Old 06-14-2013, 05:01 PM
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 27
Thanks: 18
Thanked 17 Times in 7 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
Is there a difference in head units? Different Navigation? I'm going to assume that they're all the same. 2013 TRD SR5


Pro Comp 3/1 Nitro Kit. Fuel Boost 18x9 +20. 295/70/18 Trail Grapplers. NFab steps
abourda is offline  
#8 (permalink) Old 06-14-2013, 05:46 PM
Senior Member
 
SacRW's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Orangevale, CA
Posts: 630
Thanks: 24
Thanked 407 Times in 265 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 66 Post(s)
This happened to me yesterday for the first time. I bought my CM RW in April. I had to shut mine off to get the camera to work again. I tried shifting in and out of reverse before shutting off and it didn't work.
SacRW is offline  
Reply

  TundraTalk.net - Toyota Tundra Discussion Forum > Tundra Discussion > Tundra Audio/Visual Discussion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome