Just Replaced OEM '10 Radio with '12 Navigation Unit - Page 11 - TundraTalk.net - Toyota Tundra Discussion Forum
User Tag List

 1Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
#151 (permalink) Old 01-16-2013, 08:51 PM
Senior Member
Premium Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 194
Thanks: 8
Thanked 86 Times in 64 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
I call BS! Pics and complete how to tutorial or it didn't happen

Brylonator is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#152 (permalink) Old 01-16-2013, 09:03 PM
Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 54
Thanks: 7
Thanked 25 Times in 15 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I second that
jpinkerton is offline  
#153 (permalink) Old 01-16-2013, 10:24 PM
Member
Premium Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: San Antonio, tx
Posts: 64
Thanks: 12
Thanked 29 Times in 24 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
I will post it this weekend. The XM piece is a Pioneer box that T. Muhammad the K6 source was able to sell me. Like I say I will get the write up and pics hopefully with P/N posted this weekend.
Thanks for all the help guys, couldn't have done it without you all.
Fobar is offline  
#154 (permalink) Old 01-16-2013, 10:26 PM
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 17
Thanks: 2
Thanked 5 Times in 4 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Garage
back up cam

Did you happen to get the back up can pic on the unit if so how did you do it. Thanks
Dave.
BigDzee is offline  
#155 (permalink) Old 01-16-2013, 10:31 PM
Member
Premium Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: San Antonio, tx
Posts: 64
Thanks: 12
Thanked 29 Times in 24 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
I haven't dug too much into the camera, mainly because I'm wanting to do a forward facing as well. I can't decide which monitor I want to you use for the front camera and rear camera, since I know have the mirror as well as the radio. Hoping to address this by the end of the month and will have a camera update posting ho to.
Fobar is offline  
#156 (permalink) Old 01-16-2013, 10:43 PM
Senior Member
Premium Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 194
Thanks: 8
Thanked 86 Times in 64 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
I was just kidding in my post! But that write up would be GREATLY appreciated.

Brylonator is offline  
#157 (permalink) Old 02-10-2013, 11:25 AM
Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 54
Thanks: 7
Thanked 25 Times in 15 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
What ever happen to write up showing how to get Sat Radio on the '12 Entune Navigation unit?
jpinkerton is offline  
#158 (permalink) Old 02-10-2013, 02:49 PM
Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 97
Thanks: 10
Thanked 34 Times in 24 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I would be interested in that also.
Sparkland is offline  
#159 (permalink) Old 03-25-2013, 01:35 AM
Senior Member
Premium Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 194
Thanks: 8
Thanked 86 Times in 64 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Not trying to revive but rather inform all that have subscribed to this thread....back up cam definitely works on this head unit! Just had it completed yesterday. Problem is that I believe that you have to have the mirror also. I do but the point is that maybe someone can figure out how to do it with out the mirror? Also, when splitting the signal between the mirror and HU, there will be these very faint but visible lines that continually run down the monitor like interference or something. Not bad at all....in fact most probably wouldn't even notice it!

Brylonator is offline  
#160 (permalink) Old 03-25-2013, 01:49 AM
Senior Member
 
Platinumb's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,017
Thanks: 2
Thanked 630 Times in 410 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Just Replaced OEM '10 Radio with '12 Navigation Unit

Quote:
Originally Posted by Brylonator View Post
Not trying to revive but rather inform all that have subscribed to this thread....back up cam definitely works on this head unit! Just had it completed yesterday. Problem is that I believe that you have to have the mirror also. I do but the point is that maybe someone can figure out how to do it with out the mirror? Also, when splitting the signal between the mirror and HU, there will be these very faint but visible lines that continually run down the monitor like interference or something. Not bad at all....in fact most probably wouldn't even notice it!
I have had the same problem with the lines in the screen when adding aftermarket units to customers trucks and splitting the signal from the camera, it is just a lack of signal strength, if it bothers you a video amplifier installed in the video signal will make it go away but that's a lot of work for a very minor issue.


Sent from AutoGuide.com App
Platinumb is offline  
The Following User Says Thank You to Platinumb For This Useful Post:
Brylonator (03-25-2013)
#161 (permalink) Old 03-25-2013, 01:54 AM
Senior Member
Premium Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 194
Thanks: 8
Thanked 86 Times in 64 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Damn ...you stalking me? Just kidding!! I was wondering if that would work but it is so nominal that the average person would probably think it was normal. Thanks again for great info!

Brylonator is offline  
#162 (permalink) Old 03-25-2013, 01:57 AM
Senior Member
 
Platinumb's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,017
Thanks: 2
Thanked 630 Times in 410 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Just Replaced OEM '10 Radio with '12 Navigation Unit

Quote:
Originally Posted by Brylonator View Post
Damn ...you stalking me? Just kidding!! I was wondering if that would work but it is so nominal that the average person would probably think it was normal. Thanks again for great info!
Haha, I didn't even notice both posts were the same person.


Sent from AutoGuide.com App
Platinumb is offline  
#163 (permalink) Old 03-28-2013, 04:01 PM
Junior Member
Premium Member
 
cellblock378's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 7 Times in 5 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Garage
I don't think they are satellite ready which is a fail for me as I really enjoy my XM radio stations....more important to me to have that than navigation.

2013 Tundra Crewmax SR5,TRD Offroad Package,2.5 inch Supreme Suspension Leveling Kit,NFAB Nerf Steps,DEEZEE Bull Bar, Bushwacker Painted Pocket Flares, 20inch Monster XD's w/ 305/55/20 Nitto Terra Grapplers, Flowmaster 40 series muffler.
cellblock378 is offline  
#164 (permalink) Old 04-20-2013, 07:26 PM
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 10
Thanks: 8
Thanked 3 Times in 3 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Sparkland View Post
Thanks Stock, I ordered the k6 connector from your source. What do I plug that K6 connector into and what does the k3 connector look like?

Also, will this allow the navi unit to provide turn by turn directions which it does not do now. I only get voice "route guidance will know begin" and then "you have arrived at your destination." Nothing is said by the navi between the beginning point and the destination although I can follow my vehicle on the screen.

Brad
Hi Brad,

Did you get your issue resolved?
I am going through the same thing. I bought this unit and installed on my
2007 Tundra and the same thing " "route guidance will know begin" and then "you have arrived at your destination." Nothing is said by the navi between the beginning point and the destination.

If you have resolved your problem I would appreciate if you could
give me the details as to how you did it.

Would appreciate your help.

Thanks
Farooq
Farooq is offline  
#165 (permalink) Old 04-20-2013, 08:29 PM
Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 97
Thanks: 10
Thanked 34 Times in 24 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Farooq View Post
Hi Brad,

Did you get your issue resolved?
I am going through the same thing. I bought this unit and installed on my
2007 Tundra and the same thing " "route guidance will know begin" and then "you have arrived at your destination." Nothing is said by the navi between the beginning point and the destination.

If you have resolved your problem I would appreciate if you could
give me the details as to how you did it.

Would appreciate your help.

Thanks
Farooq
Farooq,

Read through this thread and you should find answers to all of your questions. You need to purchase the K6 plug from the person mentioned in that thread. Not really a difficult install.

Just Replaced OEM '10 Radio with '12 Navigation Unit

You can use this link to see the exact wires the K6 connector attaches to behind the passenger side firewall by the floor. It is a different head unit but the installation is similar.

Pioneer AVIC-Z2 NAV install (Lots of Pics)

Hope this helps. Brad



Sparkland is offline  
Reply

  TundraTalk.net - Toyota Tundra Discussion Forum > Tundra Discussion > Tundra Audio/Visual Discussion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome